Karin – Wijkverpleegkundige

"Geen dag is hetzelfde en daarbij komt natuurlijk dat je vanuit de thuiszorg bij de mensen thuis komt. De setting is daardoor steeds anders.”

Karin is wijkverpleegkundige in Loosdrecht. “In 2005 ben ik in de Emtinckhof als vakantiekracht begonnen en vervolgens een paar jaar doorgegaan als oproepkracht. Toen Inovum in 2011 met de functie wijkverpleegkundige startte, was ik net klaar met mijn opleiding en kon ik bij Inovum als een van de eerste als wijkverpleegkundige aan de slag.”

“Ik ben als Eerste verantwoordelijke betrokken bij 9 cliënten. Daarnaast zijn er 15 cliënten waar ik als wijkverpleegkundige binnen het netwerk casemanagement dementie bij betrokken ben. Het leuke aan het werken bij Inovum is de afwisseling. Geen dag is hetzelfde en daarbij komt natuurlijk dat je vanuit de thuiszorg bij de mensen thuis komt. De setting is daardoor steeds anders.”

Ondersteuning

Inovum vindt het belangrijk om haar medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen. “We werken met een elektronisch cliëntdossier en hebben daar tablets voor gekregen. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld al voordat ik bij een cliënt ben de rapportage lezen, zonder dat ik afhankelijk ben van een computerplek. Daarnaast kan ik via de tablet en het familieportaal met de cliënt of de familie communiceren. Naast de ondersteuning bij het werk, heeft Inovum leuke secundaire arbeidsvoorwaarden. Via de FiscFree regeling kon ik bijvoorbeeld voordelig een nieuwe fiets kan kopen.”

Waarom werken bij Inovum?

“De vrijheid binnen mijn functie is erg fijn. Niet alleen voor de wijkverpleegkundigen geldt dit, want alle teams werken als zelforganiserende teams. Hierdoor krijgt iedereen de kans en ruimte om zijn deskundigheid naar voren te laten komen. Deze zelfstandigheid vraagt verantwoordelijkheid, maar wanneer je pro actief en leergierig bent krijg je binnen Inovum echt de ruimte om je te ontwikkelen.”